Pumpasoppa med ingefära & chorizo

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 500 g Pumpa, Butternut
  • 2 st Morot
  • 300 g Chorizo, färsk
  • 2 msk Ingefära, riven
  • 1 tsk Chili, röd
  • 2 st Schalottenlök
  • 5 dl Grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde
  • 1 msk Blomsterhonung
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Citron, pressad
  • 2 msk Smör
  • Salt & Peppar

Tillagning

  1. Skala lök, vitlök & pumpa. Skär pumpa och schalottenlök i bitar och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök, vitlök & pumpa i smöret i en kastrull på låg värme, så det mjuknar.
  3. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 20 min.
  4. Skala och riv ingefära samt hacka chilin.
  5. Mixa ihop koket till en slät soppa med en mixerstav. Tillsätt matlagningsgrädde och smaksätt med ingefära, honung, citron, chili, salt och peppar.
  6. Låt sjuda ytterligare i ca 10 min.
  7. Stek samtidigt Chorizo-korvarna & skär sedan i bitar.
  8. Toppa soppan med Chorizo-bitarna & garnera gärna med solrosfrön och lite oregano, eller varför inte honungsrostade pumpakärnor!
    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter