Pumpa valnötter färskostpaj

Ingredienser

Degen:
  • 1 st Äggvita
  • 1 tsk Salt
  • 250 g Mjöl
  • 125 g Smör
  • Muskotnöt, efter smak
Fyllning:

Tillagning

  1. För degen: blanda salt och mjöl, tillsätt smöret i små bitar och blanda med fingrarna. Se till att blanda smöret väl utan bitar. Tillsätt ägg vita och muskotnöt och fortsätt blanda. Gör en boll av degen och sätt den i kylen för minst 30 min.
  2. För fyllningen: börja med att skära pumpan och palsternackorna i bitar och koka dem i ungefär 3dl vatten tills de är mjuka och ni kan mosa dom. Hacka löken och bryn den gyllenbrun i en panna med lite olja. Tillsätt sockret för att karamellisera löken. Blanda äggen med färskosten, hackade nötterna, salt, peppar och muskotnöt.Tillsätt pumpa/palsternacks mos och löken.
  3. Kavla ut degen i en form. Bred honung på pajdegen och häll sedan på fyllningen och grädda i ugnen på 200 grader i 40 min.

Ett recept från vår partner Have Mo’s Cake and Eat It Too.

    Detta recept tillhör:
  • Förrätter
  • &
  • Varmrätter