Pepparkaka med M&Ms choklad ganache

Ingredienser

Pepparkaka:
  • 1 dl Mjölk
  • 250 g Apelsinhonung Lune de Miel
  • 2,5 dl Mjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 dl Socker
  • 0,5 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Ingefära
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Muskotnöt
  • 2 st Ägg
M&Ms choklad ganache:
  • 75 g Mörk choklad
  • 200 g M&M jordnöt
  • 1 dl Grädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Varm upp mjölken och honung i olika kastruller på låg värme. Häll honung i en skål och tillsätt mjöl, socker och vaniljsocker samt bakpulver och kryddorna. Blanda väl och tillsätt ägg och ljummen mjölk. Häll i en smord form och grädda i ugnen ungefär 1 timme.
  2. M&Ms choklad ganache: krossa M&Ms tills dom blir som ett pulver med bitar. Om du inte har en blandare kan du krossa dem i en mortel. Det blir godare om du har M&Ms bitar kvar. Värm upp grädden i en panna. När det håller på att koka, häll över chokladen du har hackad i en skål och blanda tills chokladen smälter och att du får rätt fasthet. Låt stå en stund så det blir tjockare.

Ett recept från vår partner Have Mo’s Cake and Eat It Too.

    Detta recept tillhör:
  • Bakelser