Limesorbet

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

Tillagning

  1. Blanda agavesirap, honung, limejuice och vatten i ett kastrull Låt koka upp under konstant omrörning.
  2. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Ställ av kastrullen och låt svalna.
  4. Om du inte har en glassmaskin, ställ blandningen i en skål i frysen i ca 1 h och rör om regelbundet.
  5. Under tiden, kyl ner äggvitorna i ett isbad. När de är riktigt kalla och hårdnat lite, tillsätt florsockret medan du vispar hårt.
  6. När smeten i frysen börjat stelna, tillsätt de vispade äggvitorna och ställ åter in i frysen.
  7. Ta gärna ut sorbeten en stund innan servering, så den inte är så hård. Servera gärna i skalet av en citron eller lime!
    Detta recept tillhör:
  • Desserter