Kanelkaka med honung

Ingredienser

  • 2 dl Socker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 220 g Smör
  • 1 tsk Bakpulver
  • 125 g Mandelmjöl
  • 4 st Ägg
  • 4 msk Apelsinhonung Lune de Miel
  • 1,5 msk Kanel
  • En nypa salt
  • 1 msk Mandelspån
Glasyr med apelsin:
  • 0,5 st Apelsin (juice)
  • 2 msk Florsocker
  • 1 tsk Kanel

Tillagning

  • Smält smöret.
  • Separera vita från äggulorna.
  • Vispa äggulor med socker tills blandning ser skummande ut.
  • Tillsätt det smälta smöret, mandelmjöl, vetemjöl, honung och kanel och rör ihop.
  • Vispa äggvitorna med en nypa salt tills ett hårt skum.
  • Tillsätt till blandningen.
  • Häll smeten I en form och grädda 50 min I 180 °C.
  • Låt kallna på galler.

Glasyr:

  • Vispa samman glasyren och bre över den avsvalnade kakan.
  • Dekorera med mandelspån.

Passar perfekt till glögg!

    Detta recept tillhör:
  • Bakelser