Kalkon med kastanjenötter

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 3 kg Kalkon, hel
  • 500 g Salsiccia, färsk
  • 500 g Kastanjenötter, naturella
  • 1,5 kg Potatis, fast
  • 2 st Vitlöksklyfta, krossad
  • 100 g Schalottenlök, hackad
  • 2 st Persiljaknippe, hackad
  • 5 cl Cognac
  • 2 msk Olivolja
  • 6 msk Lune de Miel® Skogs- & granhonung
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Blanda Salsiccia-köttet (ta bort skinnet), hälften av kastanjerna, vitlök, schallotenlök, persilja, cognac, salt & peppar.
  2. Stoppa kalkonen med fyllningen, och smörj in med olivoljan. Glöm inte att stänga till öppningen där fyllningen stoppats in.
  3. Låt gå i ugnen på 180°C i ca 3 h.
  4. Pensla på honungen ca en gång i halvtimmen, för att få en fin karamellisering på skinnet.
  5. Skär upp och lägg på potatisklyftorna på plåten när det är ca 1 h kvar och låt gå med. Man kan höja upp värmen upp mot 250°C de sista 10 min, så man får lite färg på potatisen.
  6. Man kan gärna använda den köttsaft i plåten, till sås om man vill reda eller som sky. Servera med resterande kastanjer.
    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter