Honungskaka med halloncoulis

Ingredienser

  • 170 g Fruktig Blomsterhonung, Lune de Miel
  • 110 g Brunt socker
  • 140 g Smör
  • 200 g Vetemjöl
  • 2 st Ägg
Halloncoulis:
  • 2 msk Fruktig Blomsterhonung, Lune de Miel
  • 2 msk Hallon (plus några för dekoration)

Tillagning

  1. Värm honung, brunt socker och smör i en stor kastrul till smöret smälter.
  2. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt vetemjöl och äggen.
  3. Smöra en form, ca 24 cm i diameter och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 180 grader i 45 minuter.
  4. Halloncoulis: värm försiktigt 2 msk honung och 2 msk hallon i en liten kastrull. Häll halloncoulis över kakan och dekorera med några hallon.
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser