Hemlagad honungsmüsli med hallon & fikon

Ingredienser

  • 5 dl Havregryn
  • 5 dl Rågflingor
  • 1 dl Linfrön
  • 50 g Hasselnötter
  • 2 dl Vatten
  • 0,5 dl Flytande honung Lune de Miel
  • 2 msk Rapsolja
  • 4 st Fikon
  • 1 ask Hallon
  • 1 l Yoghurt

Tillagning

  1. Blanda olja, vatten och honung.
  2. Lägg havregrynen, rågflingorna, och linfrön i en rymlig bunke och häll över oljan. Rör om väl och bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  3. Rosta i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Müslin ska få lite färg och kännas torr.
  4. Låt allt sedan kallna och rör sedan ned hasselnötter. Servera med yoghurt eller fil och tillsätt fikon och hallon.
    Detta recept tillhör:
  • Frukost

Recept i samma kategori