Grillad kyckling med honungsrostad pumpa och morot

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 1,5 kg Hel kyckling, färsk
  • 0,5 st Citron
  • 1 st Knippe Oregano, färsk
  • Smör
  • Olivolja
  • 1000 g Pumpa, Butternut
  • 500 g Morot
  • 2 msk Honung
  • 200 g Fetaost
  • 200 g Svartkål
  • 5 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Pumpakärnor
  • Salt & Peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Torka av kycklingen med lite papper. Dela en citron och stoppa in ena halvan tillsammans med en bit smör och ett knippe färsk oregano inuti kycklingen.
  3. Blanda ihop smör och lite olivolja med honung, salt och peppar. Smörj sedan in kycklingen med detta.
  4. Skala och skär pumpan och morötterna i bitar. Lägg ut dem på en bakplåt tillsammans med kycklingen och några hela vitlöksklyftor. Drizzla lite honung och olivolja över samt salta och peppra.
  5. Sätt sedan in i ugnen för att rosta i ca 1 H, tills att kycklingens innertemperatur är 70°C. Ös kycklingen med jämna mellanrum.
  6. Under tiden, rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna med lite salt och peppar.
  7. Ansa, skölj och strimla svartkålen, och finhacka vitlök. Fräs sedan tillsammans i stekpannan med lite olivolja tills kålen blivit mjuk.
  8. Servera kycklingen tillsammans med de rostade rotsakerna och svartkålen. Toppa med lite fetaost och pumpakärnorna.
    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter