Freaky Halloween-honungstårta

Ingredienser

Deg:
  • 500 g Vetemjöl
  • 200 g Socker
  • 100 g Smör
  • 2 msk Ekologisk Blomsterhonung Lune de Miel
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 st Ägg
Kräm:
  • 1 burk Kondenserad mjölk
  • 300 g Smör
Halloweendekoration:
  • Grå eller svart matfärg
  • Strössel
  • Godis

Tillagning

  1. Blanda smör, socker och honung i en skål. Ställ skålen i ett varmt vattenbad i 4-5 minuter. Tillsätt bikarbonat och värm ytterligare i 1 minut. Ta bort skålen från värmen och tillsätt äggen. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mjöl och blanda väl. Degen ska vara tunn/lös så tillsätt inte ytterligare mjöl i det här skedet! Låt degen svala i kylskåpet i ca 40 minuter.
  2. Mjöla ett bord och häll upp degen från kylskåpet på det mjölade bordet. Dela degen i ungefär 10 delar och rulla varje del till en boll. Tillsätt eventuellt mjöl om degen fortfarande är för lös.
  3. Kavla ut en boll så tunt som möjligt, lägg en tallrik över och skär runt så att det blir en rund och fin bit. Stick med en gaffel i degen så att den inte reser sig när den bakas ut. Baka i 200 grader i 3-5 minuter beroende på ugn. Ta fram plåten från ugnen och ta bort kakan så fort som möjligt. Gör likadant för resterande 9 bollar.
  4. Kräm: lägg konserven med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten och koka den i ungefär 2 timmar (notera att burken alltid ska vara täckt med vatten!). Ta upp burken och låt den kokade mjölken svalna. Lägg det rumstempererade smöret i en skål och vispa det fluffigt. Tillsätt den svala mjölken lite i taget och fortsätt vispa.
  5. Ihopsättning av tårtan: lägg en botten på ett tårtfat, bred på ett lager kräm, lägg på nästa botten, bred på kräm osv tills alla bottnar är använda.
  6. Halloween-dekoration: tillsätt grå eller svart matfärg i krämen som återstår. Täck hela tårtan med krämen och dekorera sedan med strössel och godis.
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser