Bakade äppelhalvor m honungskaramell

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 3 st Äpple, Golden Delicious
  • 2 st Apelsin, pressad
  • 1 dl Vatten
  • 300 g Socker
  • 2 krm Muskotnöt, malen
  • 2 krm Svartpeppar, malen
  • 0 Rivet skal från en apelsin & en citron
  • 10 g Smör
  • Ätbar färg, röd
  • 6 st Träpinnar/spett
  • 1 msk Lune de Miel® Fairtrade blomsterhonung

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Skär upp äpplena i halvor och gröp ur kärnhuset med en sked.
  3. I en ugnssäker form, blanda ihop den pressade apelsinjuicen, honung, kryddor och de rivna skalen.
  4. Lägg sedan äppelhalvorna med fruktköttet nedåt i formen & täck över med aluminiumfolie.
  5. Baka av i ca 25 min. tills äpplena blivit mjuka.
  6. När de är färdiga, ta ut formen ur ugnen och låt äpplena svalna separat på ett galler.
  7. För att förbereda sockerglaseringen, häll upp sockret tillsammans med vatten i en kastrull och värm på mellanhög värme.
  8. När det börjar koka höjer du värmen och låter koka tills det blir en ljus karamell. Då tillsätter du den röda färgen och rör runt så den blandas ut ordentligt. Ställ sedan av kastrullen från plattan.
  9. Under tiden sätter du i ett spett i varje äppelhalva. Och när bubblorna i karamellen har lagt sig, kan du börja pensla på denna på äpplena.
  10. Placera äpplena på lite oljat aluminiumfolie eller bakplåt, så de får stå och svalna och karamellen får stelna, innan de serveras.
    Detta recept tillhör:
  • Desserter

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Det går bra att använda följande HTML taggar och attribut:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>