Äppelpaj med honung

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

Tillagning

  1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela 3 äpplen i små tärningar. Dela de 2 andra äpplen och skär tunna skivor (för att lägga ovanpå).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Smällt smör i en panna, lägg till äppletärningar. Tillsätt det bruna råsockret och låt äpplena få lite färg i 2-3 minuter. Glöm inte att röra då och då. När äpplena fått en gyllene färg tillsätt honung. Täck pannan och låt äpplena smälta i ca 5min.
  4. När äpplena smält kan du lägga dem i en skål och jämna ut dem i en slät äpplekompott. Diska inte pannan ännu.
  5. Smält lite smör i pannan och placera försiktigt äplleskivorna i den. Beströ dem med 2 msk brunt socker och sedan 2 msk honung. Låt äpplena få lite färg i 5min, glöm inte att röra försiktigt. Lägg till lite mer smör om det behövs.
  6. Lägg över degen på formen och sticka med en gaffel. Lägg äpplekomptt och sedan äppleskivorna i ett vackert mönster över degen. Tryck upp kanterna runt pajen. Sätt i ugnen i 15 min.
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser