Äppelkaka med saffran

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 1 st Smördeg
  • 6 st Röda äpplen, stora
  • 4 msk Akacia honung, Lune de Miel
  • 4 msk Brunt råsocker
  • 25 g Lättsaltat smör
  • 1 pkt Saffran

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela alla äpplen i små tärningar.
  3. Lägg de i en pana med smällt smör. Tillsätt det bruna råsockret och låt äpplena få lite färg i 2-3 minuter. Glöm inte att röra då och då. När äpplena fått en gyllene färg tillsätt honung och saffran. Täck pannan och låt äpplena smälta i ca 5min.
  4. När äpplena smält kan du lägga dem i en skål och jämna ut dem i en slät äpplekompott.
  5. Lägg över degen på formen och sticka med en gaffel. Lägg äpplekomptt över degen. Tryck upp kanterna runt pajen.
  6. Sätt i ugnen i 25 min.
    Detta recept tillhör:
  • Bakelser