Ankbröst med honungscrust och kvitten

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär upp Kvittenäpplen i ca 6-8 bitar. Tillsätt saltat smör och socker. Låt sedan stekas på låg värme under lock, ca 4-5 min per sida, tills mjuka.
  2. Lägg några snitt över fettsidan på ankbrösten och salta & peppra efter smak. Stek sedan på hög värme med fettsidan ner i  en torr stekpannan tills de fått färg runtom.
  3. Låt sedan gå nästan klart i ugnen tills innertemperaturen är ca 48°C.
  4. Blanda honungen med ströbrödet & fördela på ankbröstens skinnsida.
  5. Sätt sedan in ankbrösten i ugnen igen, tills de når en innertemperatur runt 58°C samt får en fin karamellig skorpa, ca 4 min.
  6. Ta ut och låt vila någon minut. Salta & peppra efter behag och skär sedan upp i skivor.
  7. Servera med den varma Kvitten och lite ruccola.

Recept (aningen modifierat) i samarbete med: Guillaume Iskandar pour Gastronomiz – Restaurant Garance 34, rue Saint-Dominique, 75007 Paris.

Gastronomiz : www.gastronomiz.com

    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter