Om oss

Family Michaud har funnits sedan 1920 och är ett familjeföretag som startades av Yves Michaud, med fokus på biodling. Han var först med att inse att man kunde förflytta bikuporna under säsongens gång för att kunna förlänga den. Samtidigt upptäckte han att det även gick att få fram enblommig honung på detta vis.

Yves Michaud utvecklade sin verksamhet genom att konstruera sin egen automatiserade buteljeringslinje & året därpå, 1958, startade han varumärket Lune de Miel®.

Passionen för honung har alltid varit grunden i företaget, och man har ständigt försökt finna nya och innovativa sätt att ta till vara och förpacka honungen på bästa vis, för en praktisk användning utan att påverka de naturliga egenskaperna honung besitter.

Idag säljs ca 150 burkar honung varje minut världen över och vi är stolta över att kunna förse världen med en högkvalitativ honung utan några som helst tillsatser. Detta vore inte möjligt utan ett nära samarbete med biodlarna. Bara i Frankrike samarbetar vi dagligen med över 700 biodlare & över 5 000 ytterligare världen över!

Vi öppnade även upp ett eget laboratorium 1973, som är ISO-certifierat med COFRAC, som det enda laboratoriet inom sin bransch. Här utförs ca 100 000 analyser av honung, varje år! Allt för att vi ska kunna garantera er den bästa kvalitén och vara säkra på honungens både geografiska och biologiska ursprung.

År 2007 öppnade vi upp dotterbolaget här i Sverige och idag är det en av de största exportmarknaderna för Family Michaud. Vi säljer ett varierat sortiment till både dagligvaruhandeln och grossister. En honung för hela familjen, vid alla tillfällen!

Lune de Miel® betyder smekmånad (”honeymoon”) på franska och detta symboliserar vår passion för honung.