Kvalité

Så säkerställer vi vår kvalitet

I vårt laboratorium genomförs ca 100 000 analyser per år, vilket innebär att honung från runt 1 miljon bikupor kontrolleras noggrant innan den väljs ut.

Det är ingen tillfällighet att vår familjedrivna honungsfabrik har varit baserad i Gan vid foten av Pyrenéerna sedan 1920!

Vi sätter stort värde på kvaliteten på vår miljö för renheten i våra produkter, från den plats vi skördar till den plats vi förpackar.

Vårt engagemang för miljön och naturliga produkter har lett oss till att välja mer och mer ekologiskt odlad honung samt att skapa en förteckning över biodlingar i skyddade områden.

Sedan år 1973 har Family Michaud haft ett eget laboratorium för att kunna garantera sina kunder kvalitativa och 100 % naturliga produkter. Idag jobbar 12 st experter inom biologi hos oss.

Laboratoriet är unikt då det har tilldelats COFRAC-certifikatet, ett bevis för hur avancerat det är inom sin genre. Man har bland annat utvecklat sina egna filtreringsmetoder där honungens temperatur aldrig överstiger den temperatur som hålls i bikuporna som är 35°C. På så vis bibehåller man honungens naturligt goda egenskaper & enzymer.

Under 2016 investerade man även i en NMR-teknik, som står för Nuclear Magnetic Resonance. Family Michaud är det första företaget inom honungssektorn som investerar i denna typ av avancerad teknik. Detta innebär att honungsanalyserna kan göras ända ner på atomnivå för att säkerställa kvalitet och ursprung. Vi vill att du som konsument ska kunna känna dig 100 % säker att våra produkter är helt naturliga och att de innehåller exakt det som står på förpackningen.