Vinnarreceptet i vår Webergrilltävling

 

Vi vill börja med att tacka alla som deltog i vår tävling!

Vi har nu korat vinnarna i vår Webergrilltävling och nedan finner du juryns favoritrecept. Vinnarna är kontaktade direkt av Lune de Miel.

Ett stort grattis till alla som vann!

Grillade kycklingspett med papayasallad och kokosris

Ingredienser Kokosris
2 dl Basmatiris
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
salt

Kokosris – gör så här

Skölj riset noga. Häll kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Låt allt koka uppt. Lägg i riset och minska till låg värme. Låt riset småputtra under lock i 12 minuter. När riset har kokat klart låter du det stå och dra i cirka 5-10 minuter. Det ska vara krämigt och ingen vätska ska finnas kvar.

Ingredienser Papayasallad
3 dl färsk papaya
2 avokado
1 gurka
2 salladslökar
1 jalapeno
1/2 dl koriander
2 matskedar färskpressad limesaft
1/2-1 msk flytande honung

Papayasallad – gör så här

Skär papaya och avokado i tärningar. Skala gurkan, ta bort kärnhuset och skär resten i tärningar. Skiva salladslöken i cirka 3-5 mm tjocka skivor. Skiva jalapenon tunt. Riv eller skär koriandern i mindre bitar (använd endast bladen). Lägg allt i en skål och rör runt försiktigt. Täck med ett lock/plast tills dressingen är klar.
Blanda limesaft med honung. Smaka av hur söt du vill ha såsen. Häll dressingen över salladen. Blanda om försiktigt och låt stå och dra ca 15-20 minuter innan servering så att papayan suger åt sig dressingen.

Ingredienser kycklingspett 

400 gram kycklingbröstfilé

1 röd färsk hackad chilifrukt

2-3 msk flytande honung

1 lime, zest och saft

1 tsk salt

1,5 msk rapsolja

Kycklingspett – gör så här

Skär kycklingfilén i mindre bitar (så att de kan träs på ett spett). Blanda ihop ingredienserna till marinaden: hackad chili, limezest och limesaft, honung, salt och rapsolja. 

Lägg kycklingbitarna i marinaden, gärna i en liten plastpåse. Knyt ihop påsen och massera in marinaden i kycklingbitarna genom att försiktigt trycka runt bitarna i plastpåsen från utsidan. Lägg i kyl och låt marinera i 2-4 timmar. 

Ta ut ur kyl ca en timme innan grillning så att kycklingen blir rumsvarm. Trä kycklingen på spett och grilla. Servera till papayasalladen och det varma kokosriset.